Ticker

6/recent/ticker-posts

Rozase-Gülleme Hastalığı

Rozase - Gülleme Hastalığı

Rozase (gülleme) hastalığı; genellikle yüzün kızarmasına neden olan cilt iltihabıdır.

Kırmızı bir burun, yanakta kızarıklık ve küçük, kırmızı, irin dolu şişlik ya da sivilceler ve akne ile karıştırılabilir.

Rozase, yetişkin aknesi ya da akne rozase olarak bilinmektedir, ancak gerçekte çoğunlukla gençleri etkileyen küçük sivilce ve siyah noktalar ile bağlantısı bulunmamaktadır.

Rozase görülen kişilerde gençlerdeki gibi şiddetli akneler görülmekle birlikte rozasenin sebebi bilinmemekte.

Rozasenin belirti ve semptomları:

• Yüzde kırmızı bölgeler oluşması

• Ateş basması eğilimi ya da yüzde kolayca kızarma

• Burun ve yanakların üstünde göz ile görülebilir küçük kan damarları oluşması

• Burun, yanak, alın ve çene üstünde küçük, kırmızı şişlik ya da sivilceler (beyaz veya siyah noktalardan farklı olarak) oluşması

• Yanak, burun, alın ya da çene üstünde iltihaplanma

• Gözlerinizde yanma ya da sürekli hassasiyet oluşması (gözde rozase)

• Kırmızı, şiş burun (rinofima)

Kişisel Bakım

Doktorunuz ile beraber tedavinizde aktif rol alabilirsiniz Rozase geçirdiğiniz zaman yapmanız gereken en önemli işlerden biri rahatsızlığın ilerlemesine sebep olan her şeyle temasınızı en aza indirmektir.

Herkes birbirinden farklı olduğu için sizi etkileyen faktörleri belirlemek ve bunlardan kaçınmak önemlidir. Sizin için rahatsızlığın ilerlemesine sebep olan faktörlerin listesini yapmak çok faydalı olur.

Rahatsızlığın alevlenmesini önlemek için öneriler:

Yüzünüzü güneşten korumak için güneşten koruma faktörü (GKF) 15 ya da üstünde olan güneş kremleri kullanın.

Kışın yüzünüzü eşarp ya da kar maskesiYle koruyun.

Yüz derinizi ovarak ya da çok fazla dokunarak tahriş etmeyin.

Alkol ya da cildi tahriş eden diğer ürünleri kullanmaktan kaçının

Topikal ilaçla beraber nemlendirici kullandığınız zaman nemlendirici kremi ilaç kuruduktan sonra uygulayın

Nonkomedojen olarak etiketli ürünleri kullanın. Bunlar cildinizdeki gözenekleri çok fazla tıkamayacaktır (yağ ve ter bezi açıklıkları)

Hava sıcak olduğu zaman serin yerde durun.

Makyaj yaptığınız zaman cilt kızarıklığını örtmek için tasarlanan yeşil dalgalı ön zemin kremlerini kullanmayı deneyin.

Ne Yemeli:

Vücutta oluşan iltihabın bir belirtisi sonucu ortaya çıkan kronik Rosecea balık salatalık ve meyan kökü gibi yiyecekler ile yatıştırılabilir. Circumin içeren yiyeceklere renk veren safran baharatlı yiyecekler güçlü antioksidan ve iltihap önleyici etkiler gösterir.

Sakınılması gereken yiyecekler:

Amerikalı dermatolog Neil Sadick ısı ve baharat bakımından sıcak yiyeceklerin alkol ve kafein kan damarlarını şişirip ve derinin daha kırmızı görünmesini sağladığını belirtiyor. Miami’li dermatolog Fredric Brandt niakin bakımından zengin yer fıstıklarının da kırmızılığı artıracağını belirtiyor.

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. ben roza ( gülleme )hastasıyım lazer yaptırdım ama faydasını göremedim
    lütfen bu hastalığın bitkisel doğal bi tedavisi varsa Allah rızası için yardımcı olun

    YanıtlaSil
  2. roza hastalığı çözmümü: at kestanesi yağı

    YanıtlaSil
  3. estee lauder in verite serisinde nemlendiricisi var ve bu hastalığımı yatıştırtı yüzümün alevlenip kızarmasını önledi boynerde satılıyor bence kullanmalısın

    YanıtlaSil
  4. bnmde yanaklarm kırmızı ates çıkıyo sürekli toplulukta güneşte heryerde kırmızıyım ne yapmalı:(

    YanıtlaSil
  5. merhaba,
    Ben de uzun yillardir roza hastasiyim. Bu hastaliktan temelli kurtulmanin yolu yok masalef ancak buyuk olcude kontrol edilebilir bir rahatsizlik oldugu bilinmeli. Hic umitsizlige kapilmayin. Bizim ailemizde babamda ve kardesimde de var. Ben hic doktora gitmedim ama yuzumu nasil kontrol altinda tutabilecegimi ogrendim. Kendimden yola cikarak size birkac tavsiyede bulunabilirim.
    Yaz kis her zaman gunes kremi kullanmak alinabilecek en iyi onlem. Basit gelebilir ama cok ciddi koruyuculugu var. Iyi bir gunes kremi icin iyi bir para odemeniz gerekecektir. Dikkat etmeniz gereken sey kesinlikle iceriginde kimyasal filtreler olmamasi, titanyum dioksit ve cinko icermesi. Cok gunesli gunlerde mutlaka sapka takmali ve yuzunuzu asla direkt gunes isigina maruz birakmamalisiniz. Ayrica koruyucu parfum paraben vs. icerikli her turlu kozmetikten kacinmakta fayda var. Erkek bayan farketmez yuzunuzu mutlaka iyi nemlendirmelisiniz. Bunu icin cilt tipinize uygun bir nemlendirici kullanmalisiniz. Icerigi son derece basit olmali ve cok kimyasal icermemeli. Yulaf cinko papatya v.b. icerikli kremler yuzunuzu yatistirir. Ben gunluk nemlendiricimin icine satin aldigim aloevera bitkisinin suyunu sıkıyorum ve o sekilde sabah veya ogleyin gunes kremimi surmeden altina uyguluyorum. Gece yuzume krem surmuyorum. Aloeavera ile birkac kullanimlik hazirladigim kremi buzdolabinda sakliyorum. Bu bitki gercekten cok iyi yatistiriyor. Bazen bu bitkinin suyunu yine tek kullanimlik gunes kreminin icine de sıkıyorum. Bunu yapinca nemlendirici kullanmama gerek kalmiyor.

    Bol su icmelisiniz. Toksinleri vucuttan iyi sekilde temizlersiniz daha az yanginiz olur.
    mide ve barsaklarinizi saglikli tutmalisiniz ve probiyotik yogurt ile diyetinizi desteklemelisiniz.

    dogal sampuanlar kullanmalisiniz ve yuzunuze sicak su degdirmemelisiniz.
    mutlaka iyi bir yuz temizleyiciniz olmali. Icerigi olabildigince basit olmali. Alkol parfum paraben turevleri iceren hic bir seyi kullanmayin. Size iyi gelecegini soyleyen ve urununu satmaya calisan hic bir saticiya da itimat etmeyin.

    ara ara papatya cayi icmek hem yuzunuzu hem de sizi yatistirir. bol bol balik yiyin. Yiyemiyorsaniz saglikli bir omega 3 kaynagi edinin.
    unlu gidalardan olabildigince uzak durun.

    simdilik bu kadar.. hepinize sifalar dilerim...
    tum urunler icinde yuzunuzu sakin tutacak en iyi 2 urunun gunes kremi ve temizleyici oldugunu lutfen unutmayin.
    herkese acil sifalar dilerim...

    YanıtlaSil
  6. Arkadaslar limon sarımsak kürü yapıp içsek belki şifa buluruz ya ben denicem faydası cok bu kürün. Vücudun verdigi bi tepki bu ya mide ya bağırsak problemlerinden kaynaklı önce bunları yani içimizi bi temizleyelim dimi ya

    YanıtlaSil
  7. Gezgin Bayan2 Mart 2015 10:36

    arkadaslar ne olur bana yardım edin cildim okadar kötü değildi akne rozase teshisi konuldu.. m-fro krem verdi kortizonlu onu biraz yoğun sürdüm bi zararı yoktur diye daha öncesinde hiç kullanmamıstım daha sonra sabah banyoya kosuyordum gözüme kadar akıyordu krem yatmadan bi krem daha sürdügüm için şimdi en ufak göz yasımda burnum ve göz altlarım acayip kızarıyor sisiyor noluyo bana diyorum bana nolmus böyle :'( kremlerden sonra göz altlarım kırmızımsı mor duruyor neden böyle oldu acaba krem göz altımımı emdi zararmı verdi incelttimi Allah için bişi deyin bana

    YanıtlaSil
  8. Kortizon yüzde çok uzun süre kullanılmamalı.kalıcı hasar bile oluşabilir.doktorun sizi uyarması gerekirdi.

    YanıtlaSil
  9. arkadaslar, maalesef 2 sene sonra banada rozacea teshisi konuldu. cilt temizligi olarak doktorum bana imex sabunu tavsiye etti, kullaninca inanilmaz rahatladim cünkü uzun süredir yüzüme bakim yapamiyordum ve bana metrodinazol karisimi verdi kortison icermeyen, mutlaka kaliteli bir günes kremi uygulayip cikiyorum disari, cok mutluyum, cok faydasi oldu kisa bir sürede. mutlaka sabunu ve kremi tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  10. arkadaslar, maalesef 2 sene sonra banada rozacea teshisi konuldu. cilt temizligi olarak doktorum bana imex sabunu tavsiye etti, kullaninca inanilmaz rahatladim cünkü uzun süredir yüzüme bakim yapamiyordum ve bana metrodinazol karisimi verdi kortison icermeyen, mutlaka kaliteli bir günes kremi uygulayip cikiyorum disari, cok mutluyum, cok faydasi oldu kisa bir sürede. mutlaka sabunu ve kremi tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  11. arkadaslar, maalesef 2 sene sonra banada rozacea teshisi konuldu. cilt temizligi olarak doktorum bana imex sabunu tavsiye etti, kullaninca inanilmaz rahatladim cünkü uzun süredir yüzüme bakim yapamiyordum ve bana metrodinazol karisimi verdi kortison icermeyen, mutlaka kaliteli bir günes kremi uygulayip cikiyorum disari, cok mutluyum, cok faydasi oldu kisa bir sürede. mutlaka sabunu ve kremi tavsiye ediyorum.

    YanıtlaSil
  12. Roza hastalığında (Gül Hastalığı) Eşek sütünden yapılmış sabunlar yüzü sabah ve akşam yıkayınca rahatlatıyor. Akneler gidiyor o an kızarıklık biraz hafifliyor.

    YanıtlaSil
  13. arkadaşlar bende 7 yıldan beri akne roza hastasıyım.Lazer yaptırdım fakat faydasını görmedim daha sonradan bağışıklık sistemim çöktüğü için demodex'de oluştu yaklaşık 3-4 ay sokağa çıkamadım daha sonra LR'nin aloe vera 3'lü seti gündüz kullanıyorum.Gece yatarkende aloe vera all purpose dermaıntense'i kullanıyorum çok faydasını gördüm sizinlede paylaşmak istedim.Ayrıca bunları kullanırken kefir tükettim.Hepinize geçmiş olsun...Şifalar dilerim...

    YanıtlaSil
  14. roza gül hastalıgına en iyi gelen krem suan ROSACURE FAST CREAM 30 ML olan yatmadan önce bol miktarda kullanmanız gerek şampuan olarak kortizonlu sampuan almayın ileride kötü yapabilir onun yerine dove gibi şampuanlar kullanın derim

    YanıtlaSil

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.