Ticker

6/recent/ticker-posts

Kene çıkarmak için süper bir çözüm !

Kene çıkarmak için süper bir çözüm !

Bolu İl Genel Meclisi Üyesi olan Fahrettin Tanyar, insan vücuduna yapışan bir keneyi çıkarmak için kolay ve pratik bir çözüm yolu keşfetti.
Fahrettin Tanyar, bir enjektörün ucunu kesip hava basıncıyla keneyi çıkarıyor.

Kenenin cildi kesmeden ve operasyona gerek kalmadan nasıl çıkarılacağını günlerce düşünen Fahrettin Tanyar, çözümü hava basıncında buldu.

Enjektörün ucundaki kısmı bıçak ile kesen ve düzgün olması için de zımparalayan Tanyar, enjektörün içine 3 damla sabunlu su koyuyor.

Ardından ucu kesilmiş enjektör kenenin bulunduğu bölgeye konularak üstünde vakum etkisi yaptırılıyor.

Cilt kene ile birlikte vakumun etkisiyle şişiyor ve yapışan kene bir süre sonra basıncın etkisi ile yapıştığı yerden çıkıyor.

Tanyar, enjektör ile kene çıkartma yöntemini aşama aşama fotoğraflayarak İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderdi. İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de enjektör yöntemini deneyerek sonucun olumlu olduğu kararına vararak, yeni kene çıkartma tekniğini olumlu buldu.

Enjektör ile kene çıkartma tekniğini ilk olarak kendi üzerinde denediğini ve olumlu sonuç aldığını belirten Tanyar, "Arazide sürekli bulunan askerlerimiz, avcılarımız, köylülerimiz, hayvancılık yapan insanlarımız hiç olmazsa sağlık kuruluşuna gitmeden önce keneyi çıkartabilecekler. Enjektörün hava basıncı ile keneyi yapıştığı yerden çok basit bir şekilde alabilirler.

Halkımıza yararlı olacağını düşünüyorum. Bunu hazırladığım fotoğraflar ile İl Sağlık Müdürlüğünü'de sundum. Sağlık Müdürlüğü yetkilileri de denemişler ve olumlu olduğunu söylediler. Kendi deneylerimizle de olumlu sonuç aldık. Kullanılmasının yararlı olacağı düşüncesindeyim" dedi.

Yorum Gönder

0 Yorumlar