Ticker

6/recent/ticker-posts

Howard Murad Kuru cilt için öneriler

Kuru cilt için öneriler - Howard Murad

Kuru Cilt Nedir?

Yanaklardaki deri incedir ve soğuk havada kızarabilir. Yanaklarda çok ince, olağan dışı çizgiler görülebilir. Bunun nedeni; ciltde yeterli oranda nem bulunmadığından kırışıklıkların daha belirgin hale gelmesindendir.

Bu kırışıklıklar, nemlendirici kremler uyguladıktan kısa bir müddet sonra ciltten kaybolur. Cildinizi aşındırıp çok sık temizliyor olabilirsiniz. Bazen yanlış fondöten ya da pudra da kuruluğa neden olabilir. Neden ne olursa olsun; nem eksikliği, cildin bariyer fonksiyonunu bozar.

Howard Murad önerisi: Size diğer cilt tiplerine oranla daha fazla nemlendirici madde içeren temizleyiciler kullanmanızı tavsiye ederim. Kullanacağınız tonik; kurutucu tipte alkol içermemeli, hatta nemlendirici ve yumuşatıcı içerikleri açısından zengin olmalı.

Cildiniz henüz nemli iken, dış etkenlerin neden olduğu serbest radikallerden korunmak için antioksidan desteği uygulayın. Antioksidan uygulamasının bir kaç dakika cilde nüfuz etmesini bekleyin ve bu serbest radikal savaşçılarını vitamin ile zenginleştirilmiş bir nemlendirici ile yerlerine sabitleyin.

Ekstra güneş koruyucuya ihtiyaç duyuyorsanız, titanyum dioksit gibi hem ışığı emen, hem de ultraviyole radyasyonuna ket vuran bir güneş koruyucu seçin. Gün içerisinde cildinizi kuru ve gergin hissediyorsanız, yapısal lipitlerden oluşan bir nemlendirici serum kullanmayı deneyin.

Akşamları temizleme ve tonik uygulamasından sonra kolajen artırıcılardan, retinol palmitat içeren soyma maddesiyle uygulama yapmalısınız.

Tedavi ve onarım aşamasına yumuşatıcı özellikli nemlendirici ile devam edin. Cildiniz dayanabiliyorsa, kürünüzdeki soyucu etkili uygulamayı biraz daha artırarak değiştirebilirsiniz.

Akşam tedavilerinde, cildinizin tolerans gösterebildiği dozda hidroksiasit kullanmak yararlı olur. Her hafta cildinizi yüksek yoğunlukta antioksidana doyurmak için C vitamini tedavisi ve her mevsim en az bir kere C vitamini enfüzyonu uygulayın.

Yorum Gönder

0 Yorumlar