Ticker

6/recent/ticker-posts

Beyaz çay ve beyaz çayın faydaları

Beyaz çay ve beyaz çayın faydaları

Beyaz çay, çay filizlerinin en tepe noktasındaki tomurcuk kısmından elde edilir. Çayın tomurcukları açmadan toplanır. Tomurcuklar açıldığı zaman özelliğini kaybeder.

Bu tomurcuklar Nisan ayı sonu ile Mayıs ayı başlarında toplanır. Bu çaya tabii soldurma işlemi yapılır. Ardından steril bir ortamda doğal kurumaya bırakılır. Böylece çayın içindeki enzimler inaktif hale gelir.

Beyaz çay binbir derde deva

Beyaz çay içeriğindeki vitaminlerden dolayı bir çok hastalığa iyi gelmektedir. Beyaz çay, kanser hücrelerini etkisiz hale getirir, hücreleri yeniler, tansiyonu düzenler, yaşlanmayı geciktirir.

Akciğer, mide, bağırsak kanseri riskini azaltır. Damar sertliğini ve kemik erimesini önler, kan şekerini düzenler, damarları güçlendirir, derinin yenilenmesini hızlandırır, gribi önler.

Beyaz çayın içeriğinde kanser hücrelerini bloke eden bir madde bulunmakta. Bu madde sayesinde kanser riski ortadan kalkmakta.

Ayrıca form tutmak için idealdir. Kilo vermeye yardımcı olur. Kan hareketini hızlandırır. Kolesterolü düşürür. Hücreleri yeniler. Diş çürümelerine karşı koruyucudur. Kısaca beyaz çay tam bir şifa deposudur.

Yorum Gönder

0 Yorumlar