Ticker

6/recent/ticker-posts

Limon Kabuğu Yağı ve faydaları

Limon Kabuğu Yağı ve faydaları

Limon kabuğu, tıbbi önemi yakın tarihte anlaşılmaya başlanmış bir bitkisel ilaçtır. Akdeniz mutfağıyla beslenen kişilerde kanser ve kronik rahatsızlıkların neden daha az görüldüğünü araştıran bilimsel çalışmalarda tesadüfen dikkat çekmiştir.

Akdeniz mutfağında limon kabuğu genel olarak soğuk içecek olarak yaygın şekilde kullanılmaktadır.

Limonun etken maddesi olan D-Limonen, diğer turunçgillerin kabuğunda da bulunmaktadır.

Etken maddesi D-Limonen normal hücrelerin sağlıklı bir yaşam döngüsü sürdürmelerini sağlamaktadır. Hücrenin temel genetik bileşeni olan DNA tahriplerini onarıcı etkisi sebebi ile kanserden korumaktadır.

Hatta bir takım hayvan deneylerinde limon kabuğu yağının kanser tedavisinde de etkili olduğu tesbit edilmiştir. Bu deneylerde, mide, barsak, karaciğer, pankreas ve meme kanserlerinde etkili bulunmuştur ancak etkileri henüz net değildir.

Hücre üreme döngüsünü bir fazda bloke edip tümör hücrelerinin üremesini durdurduğundan şüphelenilmektedir. Ayrıca ‘apopitoz ‘diye adlandırılan ve tümöre karşı ana savunma mekanizmalarımızdan olan ‘hücre intiharı’ nı tetikler.

Apopitoz, programlanmış hücre ölümüdür ve her gün vücudumuzda meydana gelmektedir,Bu da; hasar görmüş, yaşlanmış, işe yaramayan hücrelerimizin, iltihap oluşturmadan sessizce ölmesidir.

Yalnız kanser hastalıklarında değil, yüksek tansiyonda da etkili olmaktadır. Kötü kolesterolün düşmesine yardımcıdır, iyi kolesterolü artırır. Kalp damar tıkanıklıklarına karşı yararlıdır.

Bileşiminde yüksek miktarlarda antioksidan maddeler de bulunur. Güçlü antioksidan özelliği de kanserden ve kronik hastalıklardan koruyucu etkisine katkı sağlamaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar