Ticker

6/recent/ticker-posts

Anason ve Anasonun Faydaları

Anason ve Anasonun Faydaları

Anason: Haziran-Ağustos aylarında, beyaz renkli çiçekler açar,yaklaşık 50-60 cm yüksekliğinde, bir senelik bitkidir. Gövdesi dik, silindir biçimindedir, içi boş, çok dallı, tüylü ve üstü çizgilidir.

Alt yaprakları uzun saplı, oval ya da kalp şeklindedir. Çiçekleri bileşik şemsiyelerde toplanmışlardır. Meyveleri armut şeklinde küçük, üzeri tüylü,ve yeşilimsi sarı renklidir.

Anasonun Faydaları: Anason tıpta midevi, bağırsak gazlarının teşekkülünü engelleyici, hazmı kolaylaştırıcı ve göğüs yumuşatıcı olarak kullanılmaktadır. Anne sütünü arttırır.

Ayrıca nefes darlığı, öksürük ve kalp çarpıntısı rahatsızlıklarında da etkilidir. Anason yüksek dozda alındığında baş ağrısı, uyuşukluk, görme zorluğu yapar. Daimi kullananlarda anisizm hastalığına sebep olur.

Bilhassa çocuklara uyku vermede, midede teşekkül eden Gazlarını gidermek için çok yararlıdır. Bebekler için bir çay kaşığı anason tohumu bir bardak suya olmak üzere çay olarak hazırlanır. Yemeklerden önce ya da süte katılarak bir kaç çay kaşığı verilir. Büyükler % 1-2’lik çayını günde 2-3 bardak tüketebilir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar