Ticker

6/recent/ticker-posts

Romatizma ve eklem ağrıları için Glukozamin+kondroidin doğal desteği

Romatizma, özellikle de diz romatizması şikayeti çok az kişi var.

50 yaşına yaklaşıldığında diz ağrıları ortaya çıkmaya başlıyor ve bu noktada, sorunlara doğal çözümler arama telaşı başlıyor. İlk akla gelen doğal destek "Glukozamin sülfat" oluyor.

Bazı doktorlar Glukozamin sülfatı etkili bulurken, bazıları da pek faydası olmadığını söylüyorlar. Aslında, diz eklemi , herhangi bir travma ile karşılaştığı zaman iyileşmek için Glukozamin'i kendisi de üretiyor.

Yaş ilerledikçe vücudumuzda Glukozamin üretimi azalıyor. Ağız yoluyla alınan Glukozamin desteğinin eklem kıkırdağının onarımında yararlı olabilmesinin sebebi belkide bu. Glukozamin'in yararlı olabilmesi için tavsiye edilen doz, günlük 750-1500 mg arasında. Bu destek eklem ağrısı yanında şişliğini azaltabiliyor. Glukozamin'den iyi sonuçlar elde edebilmek için bir kaç hafta beklemek gerekiyor.

Glukozamin+kondroidin kombinasyonu daha iyi

Glukozamin'i, Kondroidin sülfat ile birlikte kullananlar ve bu kombinasyonun daha iyi sonuçlar verdiğini gösteren araştırmalar var. Kondroidin sülfat da aslında tekrarlanan glukoza birimlerinden oluşuyor.

Bu maddenin kıkırdak elastikiyeti desteklediği, kıkırdağın parçalanmasına yol açan enzimlerin faaliyetini önlediği, eklemde su tutumunu artırdığı, yeni kıkırdak üretimine faydalı olduğu belirtiliyor. Kondroidin sülfatın kemiklerin kalsiyum gücünü artırdığını, kemik onarımını hızlandırdığını düşünenler var. Bizim kanaatimiz de Glukozamin ve Kondroidin'in birlikte kullanımının daha faydalı olabileceği yönündedir.

YAN ETKİSİ VAR MI

Glukozamin destekleri ıstakoz, karides, yengeç gibi deniz ürünlerinin kabuklarından, Kondroidin ise köpekbalığı ve sığır kıkırdağından elde edilmektedir. Glukozamin'in deniz ürünlerine alerjisi olanlarda alerji yapabileceği, ayrıca karın ağrısı, mide yanması, bulantı, kusma, ishal ve baş ağrısına yol açabileceği biliniyor.

Bu doğal destekleri tok karınla kullanmanızı tavsiye ederim. Glukozamin'in insülin direncini tetikleyebileceğini, kan şekerini biraz artırabileceğini ileri sürenler de var. Diyabetli iseniz dikkatli olun, kan şekerinizi iyi izleyin!

DOKTORUNUZA SORMADAN KULLANMAYIN

Belirttiğimiz bu destekleri sadece ve sadece doktorunuzun önerisi ile kullanmalısınız. Bu desteklere başlama kararını mutlaka doktorlara bırakmalı, kendi başınıza veya satıcıların, kapıdan kapıya ürün pazarlayanların, komşuların tavsiyesi ile bu ürünlere başlamamalısınız.

Prof.Dr.Osman Müftüoğlu

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. slm babaannemin dizleri cok kötü agrıyor damarların da sorun oldunu düşünüyorum bunun için ne yapmamız lazım

    YanıtlaSil

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.