Ticker

6/recent/ticker-posts

Lavantanın Faydaları

Lavanta ve Faydaları
 
Lavanta Bitkisi ve Çiçeği: Karabaş otu olarak da tanınan Lavanta, güzel kokulu mavi ve beyaz renkli çiçekler açan bir bitkidir.

Lavantanın Faydaları: Yatıştırıcı ve uyarıcı özellikleri vardır. İdrar ve gaz söktürücüdür.
Karın şişliği ve migren ağrıları için yararlıdır. Romatizma şikâyetlerini hafifletir. Mikrop öldürücüdür. Kokusu vücuda kuvvet ve ferahlık verir.

Ateşli hastalara iyi gelmektedir. Özellikle Karaciğere çok yararlı olan Lavanta, karaciğerin düzenli çalışması için yardımcıdırr. Bu özelliğiyle karaciğer yetmezliği, hepatit B ve C, sarılık gibi hastalıklarda yararı görülür.

Lavanta çiçeği yağı kapalı göze kompres yapıldığında gözleri kuvvetlendirir ve rahatlık verir.

Lavanta Nasıl Kullanılır? Çoğunlukla kokusu için kullanılır. Lavantadan lavanta yağı ve lavanta kolonyası elde edilir. Kokusu tahta kurdu, güve gibi böcekleri uzaklaştırır.

Lavanta çayı, romatizma ağrılarını azaltır, ayrıca saç diplerine sürüldüğünde saç dökülmesini azaltır. Lavanta yağı bulantı ve kusmaları gidermekte faydalıdır.

Lavanta yağı ayrıca, başta egzama ve yanık olmak üzere sedef, akne gibi cilt rahatsızlıkları için de kullanılır. Yemeklere ve salatalara 2-3 damla lavanta yağı katmak cinsel gücü arttırıcı etki gösterir.

Lavanta yağı zehirlenmelere ve çeşitli sağlık sorunlarına sebep olabileceği için günde 5-6 damladan fazla kullanmamak gerekmektedir.Alkol kullananlar, hamileler ve emziren anneler lavanta kullanmamalıdırlar.

İbrahim saraçoğlu saç dökülmesi için lavanta kürü 'nü okuyun

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar