Ticker

6/recent/ticker-posts

Saç ve cilt bakımı için kozmetik sirke yapın

Saç ve cilt bakımı için kozmetik sirke yapın

Günümüzdeki anlamda labrotuarlar ve kozmetik firmaları yokken kadınlar evlerindeki her malzemeyi değerlendirirlerdi. Sirke de fabrikalarda değil evlerde yapılırdı.

Kozmetik sirke, hafif asitli yapısı ve antioksidan özelliklere olan bir eriyiktir. Kozmetik sirke aynı zamanda cildi ve saçlı deriyi saran asitli muhafazanın korunmasında da etkilidir.

Kozmetik amaçlı olarak halen yaygın kullanıldığı ülkeler var, örnek olarak Almanya'da birçok berberde sakal tıraşından sonra yüze 'kozmetik sirke' sürülür.

Sirkenin mikrop öldürücü özelliğini de göz önüne alırsak, bu alışkanlığın ne yerinde ve ne kadar faydalı olduğunu rahatlıkla anlarız.

Kozmetik olarak sirkenin etkileri nedir?

Cildiniz ve saçlı deri terlediği zaman terle birlikte hafif bir asit de salgılanır ve böylece mikroplara karşı doğal bir savunma kazanılır. Ancak biz saçımızı ve ellerimizi, yüzümüzü, gereğinden fazla ve özellikle sabunla yıkadığımız zaman bu koruyucu asit perdesini kaldırmış oluruz ve sonuçta güzelliğin önemli iki düşmanı olan saç ve cilt kuruması neden oluruz.

Bunu önlemek için saç diplerinize ve cildinize haftada bir-iki kez kozmetik sirke sürebilirsiniz.

Kozmetik sirke nedir ?

Sirkenin otlarla işlem görüp güzel kokulu ve kozmetik olarak uygulanabilir hale getirilmişidir.

İşte evinizde yapabileceğiniz kozmetik sirke tarifi:

2 yemek kaşığı kuru naneyi yarım litre içme suyuna ekleyip kaynatın, iki dakika kısık ateşte bırakın, indirdikten sonra içine bir çay bardağı elma sirkesi karıştırın, 48 saat bekletin.

Kurutulmuş naneyle birlikte ıtır çiçeği, fesleğen, lavanta ve papatya da kaynatırsanız hem daha hoş kokulu bir kozmetik sirke elde edersiniz hem de kozmetik sirkenizin mikrop öldürücü etkisini yükseltmiş olursunuz.

Küvetinize doldurduğunuz suyun içine yaptığınız bu kozmetik sirkeden bir fincan ekleyerek yarım saat ılık bir küvet keyfi de yapabilirsiniz. Bunun ferahlatıcı ve rahatlatıcı bir etkisi vardır, cildi kuru olanlara özellikle tavsiye ederim, sağlıklı ve güzel kalın.

Dr. Elif Güveloğlu

Yorum Gönder

0 Yorumlar