Ticker

6/recent/ticker-posts

osman müftüoğlu Koenzim Q-10

Koenzim Q-10

150-300 gramlık dozları yorgunluğu gidermek, önlemek ve enerji verici olarak çok iyi etkilere sahiptir. Koenzim Q-10 kalp kasları üstünde de çok faydalıdır. İçeriğinde bulunan Ubikinon maddesi , aslında vücudumuzda mevcut olan, besinler ile de alabildiğimiz bir maddedir .

Yüksek dozda alınması halinde hücrelerin enerji üretim merkezlerinde (mitokondriler) enerji üretimini hızlandırır. Fakat bu miktarı yiyecekler ile almaya kalktığınızda çok miktarda kolesterolü ve proteini de birlikte almak zorunda kalacaksınız.

CoQ10'in en önemli etkisi yaşam süresini uzatmasıdır. Yaşam süresi uzadıkça kanserlere, bellek problemlerine, kalp damar hastalıklarına, hipertansiyon ya da kas güçsüzlüklerine yakalanma riski artıyor. Burada CoQ10 (Koenzim Q10) önemi ortaya çıkıyor. Çünkü bu molekül yaşlanma sürecinde bizi bekleyen sürprizlerin pek çoğu ile mücadelede bizlere önemli avantajlar kazandırıyor.

Koenzim Q10 pek çok yiyecekte mevcut. Birçok hayvanda ve bitkide bulunuyor. En fazla da kırmızı ette, balık ve yumurtada görülüyor. Yağlı tohumlar, yeşil yapraklı yiyecekler ve meyvelerde bulunuyor. Bitkisel besinler içinde bu maddeyi en çok bulunduranlar portakal, çilek, karnıbahar ve susam tohumudur.

Ağız yoluyla veya cilde dışardan
Koenzim Q10 uygulamasının cilt yaşlanması ile ilgili belirtileri azaltabileceğinin anlaşılması cilt kremi üreticilerinin bu maddeye ilgisini artırdı. Birçok ünlü marka esas maddesini CoQ10'un oluşturduğu yaşlanma belirtilerini azaltan cilt ürünlerini piyasaya sundular. CoQ10'un ağız yoluyla alındığında da cilde faydalı olabileceğini gösteren bulgular bulunuyor.

Koenzim Q10 düzenli olarak tüketildiğinde kan basıncının ayarlanmasına yardım eder. Tabii ki bu maddenin tansiyon ilaçlarının yerini tutması mümkün değildir ama besin desteği olarak bu maddeyi kullananlarda kan basıncını (tansiyon) düzenlenmesine destek olur. Bununla birlikte bu desteği düzenli olarak kullananlarda diş eti hastalıklarına daha az rastlandığı, beyin fonksiyonlarının daha iyi korunduğu, bunama ihtimalinin az da olsa azaldığı ileri sürülüyor. Kısacası bu mükemmel doğal destek iyi yaşlanmak isteyenler için önemli alternatifler sunuyor.

Bu sebeble hazır ticarî ürünler besin desteği olarak tüketilebilir. Eğer yorgunluk gidermek için kullanacaksanız günlük kullanılacak doz ortalama 150-300 mg civarında olmalıdır.

  • Kalp hastalıklarında tıbbî tedaviye destek olarak kullanılır. Özellikle kalp yetmezliği için, kalp ritim bozuklukları için yararlıdır.
  • Yaşlılık belirtilerini sınırlayıcıdır. Bellek koruyucu. Ciltte yaşlılığa bağlı sorunları azaltır.
  • Kronik yorgunluk sorunlarını azaltıcı etkisi vardır.
  • Kilo vermeyi kolaylaştırıcı.
  • Kansere karşı koruyucu etkili.
  • Kan basıncı kontrolünü kolaylaştırıcı.
  • Diş eti sorunlarını azaltıcı.
  • Fibrokistik meme hastalığında faydalıdır.
  • Kolesterol düzeyini azaltıcı.
Prof. Dr. Osman Müftüoğlu

Yorum Gönder

0 Yorumlar