Ticker

6/recent/ticker-posts

Karın yağlarını eritmek ve zayıflamak için yoğurt ve süt

Karın yağlarını eritmek ve zayıflamak için yoğurt ve süt

İçeriğindeki kalsiyum ve fosforla kemikleri koruyan yoğurt ve sütte yoğun olarak bulunan KLA (Konjuge Linoleik Asit) karın yağlarını eriterek zayıflamayı sağladığı gibi, kanser ve kalp hastalıklarını da önlüyor.

Karın bölgesinde oluşan yağlanma, kalp hastalıkları için çok büyük risktir. Bu nedenle başta yoğurt olmak üzere süt ürünlerinde bulunan KLA'dan yararlanmak için şişman olan kişilerin günde yarım kilo yoğurt tüketmesi gerekmektedir.

Günde tüketilecek iki su bardağı süt de aynı etkiyi göstermektedir. Özellikle, menapoz dönemindeki kadınların hem sağlıklı olmak hem de sağlıklı bir kiloda kalmak için günde yarım kilo yoğurt yemesi çok önemlidir.

Son yıllarda yapılan pek çok araştırmada yoğurdun kalp hastalıkları ve kanseri de önlediği bununla beraber bağışıklık sistemini güçlendirdiği sonuçlarına ulaşıldı.

Yoğurda has bir yağ asidi olan KLA'nın bağırsak kanserine karşı koruyucu özelliği vardır. Bu yağ asidi aynı zamanda yağ dokusunu azaltarak, kas dokusunu artırmaktadır. Sporcular ve zayıflamak isteyenler için de yararlıdır.

Ayrıca, yoğurt yapımı için kullanılan 'probiyotik' denilen yararlı bakteriler de bağışıklık sistemini güçlendirir ve ishal gibi yaygın enfeksiyonları önler. Probiyotikler kanser oluşturan maddeleri ve ortaya çıkartan enzimleri azaltır, kolesterolü düşürür, HDL olarak anılan iyi kolesterolü destekler, ve bundan dolayı kalp hastalıklarına karşı koruyucu etki gösterir.

Yorum Gönder

0 Yorumlar