Ticker

6/recent/ticker-posts

Karaciğer için Deve Dikeni Tohumu


Karaciğer için Deve Dikeni Tohumu

Bilimsel adı: Silybum marianum, devedikeni tohumu.

Yöresel adları: Akkız, deve kengeri, kengel, kıbbun, meryemana dikeni, sütlü kengel, şevkülmeryem, uslu kenger.

Karaciğeri tüm zehirli ve zararlı maddelerden temizler, karaciğer hücrelerinin yenilenmesinde (regenerasyon) destek olur, en ağır karaciğer hastalıkları için bile rahatlıkla ile kullanılabilir. Bilinen hiç bir yan etkisi yoktur.

Kullanım biçimi: Havanda hafifçe ezilmiş bir tatlı kaşığı dolusu devedikeni tohumu, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar su ile haşlanır, üstü kapalı olarak 10-15 dakika demlendirildikten sonra süzülür.

Günde 3 bardak taze demlenmiş çay, sabah aç karnına, öğlen yemeğinden yarım saat önce ve yatmadan yarım saat önce birer bardak olmak üzere, soğutulmadan ve yudumlanarak içilir.

Yorum Gönder

1 Yorumlar

  1. sayın hocam

    bu tohum yoğurt içinde karıştırılıp yenirmi?

    YanıtlaSil

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.