Ticker

6/recent/ticker-posts

isveç şurubunun faydaları

isveç iksiri - isveç bitkisel şurubu faydaları

isveç iksiri; Acı maddeler içeren bitkilerin alkol-su karışımında açığa çıkması ile elde edilen bu acı şurubun reçetesi, İsveçli Dr. Samst'ın ölümünün ardından, geride bıraktığı notlarının arasında bulunmuştur.

Dr. Samst, 104 yaşında sağlıklı bir kişiyken, attan düşerek ölmüştür. Bilindiği kadarı ile Samst ailesinin bireyleri, kuşaklar boyunca daima sağlıklı ve uzun ömürlü olmuşlardır.

Bu sağlıklı isveç iksirini, Avusturyalı Bayan Mari Treben, Tanrı'nın Eczanesinden Sağlık adlı kitabı ile 1980'li yıllarda insanlığa tanıtmıştı.

1984 yılında Türkçeye tercüme edilen kitap yayınlandıktan kısa bir süre sonra İsveç Şurubu (Schweden Bitter) ülkemizde de tanındı. Onun inanılması zor başarılarına sürekli olarak tanık olan olan binlerce aile, onsuz bir yaşamı düşünemiyorlar artık.

İsveç iksiri - isveç bitkisel şurubunun faydaları :

1.İsveç şurubu eğer sık sık koklanır, koku burundan çekilirse, ense kökü isveç şurubu ile ıslatılmış bezle nemlendirilir ve onunla ıslatılmış bir bez başın üzerine konulursa, ağrılar ve baş dönmeleri yok olur, bellek ve beyin güçlenir.

2. Çiçek hastalığı ve her türlü egzamalar, burundaki ya da vücudun herhangi bir yerindeki kabuklar, isveç şurubuyla sık sık nemlendirildiklerin de iyileşme görülür.

3. Diş ağrılarını gidermek için, biraz suyun içine bir yemek kaşığı dolusu isveç şurubu karıştırılır ve bu sıvı bir süre ağızda tutulur ya da ağrıyan diş bir pamukla ıslatılır. Ağrı diner ve çürük iyileşir.

4. Dildeki kabarcıklarda ya da daha başka rahatsızlıklarda, şurupla sık sık nemlendirildiği zaman, kısa sürede iyileşme görülmektedir.

5. Eğer gırtlak hasta ya da yaralıysa bu sebeble yiyecek ve içecek rahat yutulamıyor ise sabah, öğlen ve akşamları isveç şurubundan alınır ve yavaş yavaş yutulur. Gırtlağın ateşi azalacak ve yara iyileşecektir.

6. Mide krampları için, bir yemek kaşığı dolusu tüketilebilir.

7. Kolitler için, üç yemek kaşığı dolusu, isveç şurubu arka arkaya ve yavaş yavaş tüketilmelidir. Kısa sürede rahatlatır.

8. Bedendeki gazları giderir ve karaciğeri serinletir. Her türlü mide rahatsızlıklarını ve bağırsak düzensizliklerini giderir, dışkılama zorluklarını giderir.

9. Eğer kötü sindiriyor ve yenilenleri içinde tutamıyorsa, o mide için çok etkili bir ilaçtır.

10. Aynı biçimde, safra kesesi ağrılarına da iyi gelmektedir. Her gün sabah ve akşam bir yemek kaşığı dolusu içilerek geceleri de kompres yapılırsa, tüm ağrılar kısa süre içinde yok olur.

11. Ödemlerde, altı hafta boyunca sabah ve akşam olmak üzere, bir yemek kaşığı dolusu şurup, beyaz şaraba karıştırılarak içilir.

12. Kulak ağrısı ve kulak uğultusunda, bir pamuk parçası isveç şurubu ile nemlendirilerek kulak yoluna sokulursa çok iyi gelir ve hatta duymayan kulakların bile duymasını sağlayabilir.

13. Bir kadın döl yatağı ağrısı çekiyorsa, ona üç gün boyunca, sabahları birer yemek kaşığı dolusu şurup, kırmızı şarapla karıştırılarak içirilir ve yarım saat sonra bir gezinti yaptırılır. Gezintiden sonra kahvaltı edilebilir, ama süt içmemelidir. İsveç Şurubu, asla sütle karıştırılmamalıdır!

14. Gebeliğin son 15 gününde, sabah ve akşamlan yarım tatlı kaşığı içilirse, doğumu kolaylaştırır. Son'dan kolayca kurtulabilmek için lohusaya her iki saatte bir kahve kaşığı dolusu içirilir ve bu, son ağrısız bir biçimde ayrılana kadar sürdürülür.

15. Doğumun ardından, sütlenen memeler iltihaplanırsa, isveç şurubu ile uygulanan kompreslerle çabucak iyileşir.

16. Çocukların çiçekbozuğu olmalarını önlemektedir. Onlara, yaşlarına göre suyla karıştırılarak içirilmelidir. Kabarcıklar kurumaya başladığında ise sık sık şurupla nemlendirilmelidir. Böylece hiçbir iz kalmaz.

17. Çocuklarda ve yetişkinlerde kurtlara ve hatta şeritlere karşı başarıyla kullanılır, fakat çocuklara yaşlarına göre içirilmelidir. isveç şurubu ile nemlendirilmiş bir bez göbeğin üstüne bağlanır ve hep nemli kalmasına özen gösterilir.

18. Sarılık için, eğer günde üç kere birer yemek kaşığı dolusu bu şuruptan tüketilirse, şişmiş karaciğerin üzerine kompresler yapılırsa, çok kısa süre içinde tüm rahatsızlıklar sona erer.

19.Basurları işletir, böbrekleri iyileştirir, başka bir kür uygulamaya gerek olmadan, bedende birikmiş olan tüm sıvıları dışarı atar. Depresyon ve melankoliyi iyileştirir, iştah açar ve sindirimi düzene sokar.

20. Başlangıçta sık sık nemlendirilip ve özellikle yatmadan önce içilip, içten de yumuşatıldığında, iç basurların işlemesini sağlar.

21. Eğer biri bayılmışsa, eğer gerekiyorsa zorla ağzı açılarak, bir yemek kaşığı şurup içirilirse, o kişi hemen kendine gelir.

22. Bu ilaç, krampların ağrıların da dindirir ve sürekli içildiğinde, tümüyle iyileştirir.

23. Akciğer hastalıklarında, sabah aç karnına isveç şurubu içilir ve bu kür altı hafta sürdürülür.

24. Eğer bir kadın aylık reglini yitirir ya da onu şiddetli olarak görürse , isveç şurubundan üç gün boyunca içmeli ve bunu yirmi kere tekrarlamalıdır. Fazla olan azalacak, az alan normalleşecektir.

25. İsveç şurubu, kadınların beyaz akıntısına da iyi gelir.

26. Sara krizi geçiren bireye, hemen orada bu şuruptan içirilmelidir. Hasta, daha sonra bu ilacı sürekli olarak kullanmalıdır, çünkü şurup, zayıf düşmüş sinirleri ve tüm bedeni güçlendirir ve tüm hastalıkları giderir.

27. Kötürümlükleri iyileştirir ve baş dönmesini, mide bulantısını geçirir.

28. Ateşli suçiçeğini ve yılancık hastalığını da iyi eder.

29. Bir kişi, ateşli ya da üşüyor ve de güçsüzse, ona bir yemek kaşığı şurup verilir ve eğer o bedenini başka ilaçlarla yüklememişse, kısa sürede kendine gelecek, nabzı normal atmaya başlayacak ve ateş ne kadar yüksek olursa olsun, kısa sürede iyileşecektir.

30. İsveç şurubu, aynı zamanda kanseri, eski sivilceleri ve siğilleri, çatlak elleri iyileştirir.

31. Eğer sık sık bu şurupla nemlendirilirse, tüm yaralar hiçbir tehlike oluşmadan iyileşir. İster vurma sonucu, ister kesme sonucu olsunlar şuruba batırılmış bir bez yaranın üstüne örtülür Kısa süre içinde ağrılar diner, ne kangrene, ne de iltihaba yol açılmaz ve eski mermi yaraları bile iyileşir. Eğer yarada delik varsa, ille de önceden temizlenmesine gerek kalmadan, içine şurup damlatılır. Sık sık tazelenen kompreslerle yara kısa sürede iyileşir.

32.Bu şurupla 40 kere nemlendirildiğinde tüm yaralar ne kadar eski olurlarsa olsunlar yara izleri ile kesikler iyileşirler.

33.İyileşmesi olanaksız sayılan fistülleri kökünden yok eder. Eski ya da yeni hiç fark etmez .

34 Eğer sık sık nemlendirilirse, tüm yanık ve yaraları, ateş, sıcak su ya da yağın eseri olsun kısa sürede iyileştirirler. Yanıkta kabarcık oluşmaz, yanık ağrısı sona erer ve iltihaplı kabarcıklar bile temelinden iyileşirler.

35. Çarpma ve vurma sonucu meydana gelen şişlikleri ve lekeleri de giderir.

36. İştahsız kişilere iştahını yeniden kazandırır.

37. Kansızlık için, isveç şurubu bir süre sabahları tüketilirse, kişinin yüzüne yeniden renk gelir. Kanı temizler, kan yaptırır ve onun dolaşımını sağlar.

38. Sabahları ve akşamları tüketildiğinde ve ağrılı yerlere kompres uygulandığında, romatizma ağrıları diner.

39. Donmuş elleri ve ayakları, açık yaralar oluşmuş olsa bile iyileştirir. Mümkün olduğunca sık ama özellikle gece boyunca kompres yapılmalıdır.

40. Nasırların üstüne kompres yapılır ve ağrılı bölge sürekli olarak nemli tutulur. Nasır üç gün içinde kendiliğinden düşer ya da çekilip alınabilir duruma gelir.

41. Zehirli ve mikroplu hayvanların ısırıklarını da iyileştirir. Bu durumlarda şurup hem içilmeli hem de yaraya kompres yapılmalıdır.

42. Veba ve daha başka salgın hastalıklar zamanında ondan gün boyunca sık sık içilmelidir. Çünkü o, veba çıbanlarını ve yumrularını, gırtlakta olmuş olsalar bile iyileştirir.

43.Geceleyin iyi uyuyamayan kişi, yatmadan önce ondan içmelidir. Sinirsel uykusuzluklarda, kalbin üstünde kompres yapılmalıdır.

44. Sarhoş kişi, iki yemek kaşığı dolusu şurupla hemen ayıltalabilir.

45. Bu şurubu sabahları ve akşamları içenler, başka bir ilaca gerek duymazlar. Çünkü o bedeni güçlendirir, sinirleri ve kanı tazeler, ellerin ve ayakların titremesini önler. Kısacası, tüm hastalıkları iyi eder. Beden dikleşir, yüz gençleşir ve güzelleşir.

* Şurubu, kesin alkol yasağı hallerinde günde bir çay kaşığı içerek başlamak ve sık sık böbrek ve karaciğer bölgelerinde kompres yapmak yerinde bir davranış olur. Belirtilen tüm ölçüler, biraz su veya bitki çayı ile inceltilerek kullanılmalıdır.

İÇİNDEKİLER:
Sarısabır, Ravent Kökü, Mirra, Cedvar, Centiyane, Domuzdikeni, Melekotu Kökü, Doğal Kafur, Sinameki, Eğir kökü, Besbase, Safran, Tarçın, Kakule, Tabii kanyak

KULLANIM ŞEKİLLERİ:
Ağız yolu ile: Koruyucu olarak, sabah ve akşamları, yarım tatlı kaşığı ,inceltilmiş olarak içilir. Basit rahatsızlıklarda, günde 3 tatlı kaşığı içilebilir. Ağır hastalıklarda ise, günde 2-3 yemek kaşığı içilmelidir. Bir yemek kaşığı dolusu şurup, 1/8 litre bitki çayı ile inceltilerek, her yemekten önceki ve sonraki yarım saat süresince yudumlanarak içilmelidir. Şurup ağız yoluyla alındığında süt içilmemelidir.

Kompres: Kompres yapılacak bölgeye önceden zeytinyağı ya da kantaron yağı sürülür. Uygun boyda bir bez parçası şurupla ıslatılır, sıvının fazlası sıkılır ve nemli bez hasta bölgeye konulur. Üstüne bir naylon parçası örtülür ve hepsi, büyükçe bir bez veya sargı bezi ile sağlamca sarılır. Kompres süresi duruma göre 2-4 saat olabilir ama gece boyunca da sürebilir. Sürenin sonunda bez naylonun içinde dürülür, hava almaması sağlanır. Bez biraz ıslatılarak tekrar tekrar kullanılabilir. .

NOT: Bu bilgiler "Tanrı'nın Eczanesinden Sağlık" adlı kitaptan alınmıştır.

***Her türlü hastalığı teşhis ve tedavi yetkisi yalnızca doktorlara aittir. Bitkisel ürünler doktorunuzun verdiği tedaviye destek olarak değerlendirilmelidir. Küçük hastalıkların, büyük hastalıkların habercisi olabileceği unutulmamalıdır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar