Ticker

6/recent/ticker-posts

Gece çuha çiçeği yağı faydaları

Gece çuha çiçeği yağı faydaları

Gece çuha çiçeği yağı yüksek oranda Gamma Linolenik Asiti ve çoklu doymamış yağ asitleri içermektedir. Ancak Borretsch yağına nazaran hücrelerde yağlanmayı sağlayıcı erula asitini içermemektedir.

Bu nedenle uzun süreli terapiler için daha uygundur. Faydası
yüksek oranda gamma-linolenik asit içeriğinden kaynaklanmaktadır, çünkü gamma-linolenik asit desteği ile vücudumuz hücre hormonu olan Prostaglandin E1 oluşumunu gerçekleştirmektedir.

Prostaglandinler, v
ücudumuzda birçok organ ve dokuda sentezlenen ve çeşitli fizyolojik ve farmakolojik etkileri olan hormonlardır . Bu hormonların etkisi bağışıklık sistemini güçlendirdiği kaslar, damar sertliği, tıkanması ve allerjik reaksiyonları önlediği üstünedir. Bu nedenle sigara kullanan kişilerin klinik terapilerinde kullanılır ve nörodermatit gibi bağışık sistemi bozukluğu ile ortaya çıkan hastalıklarda da çok etkili olmaktadır.

Gece çuha çiçeği yağı aynı zamanda Prostaglandin E1 damar tansiyonunu azaltır ve trombosları engeller. Arthritisi de önler ve alkolik insanların ciğerlerinin zarar görmesini önler.

Prostaglandin E1 bunların haricinde kadınların seksüel hormonları olan östrojen, progesteron ve prolaktini dengeleyici bir etki sağlamaktadır. Bu sebeble cildinizin yağlanması dengelenir, cildiniz daha yumuşak ve berrak olur.

Gece çuha çiçeği yağının zihnimize de olumlu etkileri vardır bu nedenle, kadınların regl dönemlerinde depresyonların tedavisi için kullanılmaktadır.

Genel olarak gece çuha çiçeği yağı uzun bir süre ilaç kullanımda kan dolaşımı kaynaklı cilt rahatsızlıklarında, alerji, romatizma şikayetlerinde, Multiples Sklerose, Kalp hastalıklarında ve histerik durumlarda çok etkilidir.

Harici kullanımda her türlü cilt problemlerinde yararlıdır. Çoğu cilt hastalıkları sedef, nörodermatit, egzama gibi hastalıklar kan dolaşımının bozukluğundan kaynaklanmaktadır. Bu nedenle gece çuha çiçeği yağında bulunan pek çok madde kan dolaşımını dengeleyici özelliği nedeni ile tedavi için etkin olarak kullanılmaktadır.

Yorum Gönder

0 Yorumlar