Ticker

6/recent/ticker-posts

Ender Saraç 5 i bir yerde zayıflama çayı

Dr. Ender Saraç'dan 5 İ bir yerde zayıflama çayı
Doktor Ender Saraç zayıflamaya yardımcı beşi bir yerde zayıflama çayı tarifini açıkladı.
5 İ bir yerde zayıflama çayı

Malzemeler:

1 tatlı kaşığı Funda yaprağı

1 tatlı kaşığı Biberiye

2 tatlı kaşığı Yeşil çay

1 tatlı kaşığı Mate yaprağı

1 tatlı kaşığı Kekik

Hazırlanışı : malzemeleri 1 litre kaynar suyun içine koyduktan sonra kısık ateşte kaynatmadan 20 dakika demlendirin ve süzün. 

Hazırladığınız çayı ister sıcak olarak ister soğuk olarak, isteğinize göre içine biraz limon sıkarak tatlandırarak içebilirsiniz. 3 gün içinde kilo farkını ve etkisini hemen göreceksiniz
Hangi bitki, ne işe yarıyor?

Mate yaprağı: Tüm dünyada obezite tedavisinde kullanılan mate çayı, yağ emilimini engelleyerek vücuttan su atımını kolaylaştırıyor. Her yaşta insanın rahatça kullanabileceği bitki, iştahı kapatarak zayıflamaya yardımcı oluyor.

Yeşil çay: Son yıllarda kullanımı bir hayli artan yeşil çay, vücutta biriken toksinleri atarak sindirimi kolaylaştırıyor.

Funda yaprağı: İyi bir böbrek çalıştırıcı ve idrar sökücü olan yaprak, bu özelliğiyle zayıflamaya yardımcı oluyor.

Biberiye: Yağ eritici ve hazım kolaylaştırıcı bu bitki, vücutta biriken toksinleri atarak ideal bir kiloya kavuşmanızı sağlıyor.

Kekik: Halk arasında yaygın olarak kullanılan kekik, sindirimi kolaylaştırarak vücuttaki fazla suyu atarak kilo vermenizi sağlıyor.

Yorum Gönder

38 Yorumlar

  1. merhaba benim adim gulcan ve bennim bir kac sorum olacakti eger mumkunse cevaplarsaniz sevinirim ben bir haftadir cayi kullaniyorum ama daha anlamadim yani idrar yolu ilemi yoksa obur turlumu oluyor birde yediklerimede dikkat ediyorum ayrica ve biliyorum ki henuz basindayim ama anlamadim yani hic bir degisiklik yok bende yazarsaniz sevinirim merakla bekliyorum cevabinizi simdiden cok tesekur ederim iyi gunler.

    YanıtlaSil
  2. mrb ben 23 yaşında 165 boyunda 77 kiloyum benim sorum fazla kilolarım kafaya çok takıyorum eşim belli etmesede zayıflamamı istiyor bana yardım edin bıktım birde fucus ulva diye zayıflama hapı aldım bir zararı varmıdır yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  3. merhabalar ender bey.burçin ben.ben bu 5i bir yerde yi yeni kullanmaya başlayacağım fakat bir sorun var yapılan bu çayın bir litresini kaç günde bitirmem gerek henüz çözmüş değilim yardımcı olursanız çok sevineceğim...

    YanıtlaSil
  4. 1 litre çay 1 gün içerisinde tüketilmelidir. her gün taze olarak hazırlanması gerekir.

    YanıtlaSil
  5. yapılan 5i bir yerde gün içerisinde hangi aralıklarda içilmelidir?aç yada tok karnına mı içilmelidir

    YanıtlaSil
  6. gün içinde yemeklerden sonra ve öğün aralarında tüketebilirsiniz.aç ya tok farketmez

    YanıtlaSil
  7. merhaba enderbey . nagihan ben size bir sorum olacaktı yardımcı olursanız cik sevinirim . 5ibir yerde olan çayı aktardan karışık polarak verdiler paketlenmiş olarak sizin söylediğiniz bitliler var . bana 1 tatlı kaşığı olarak sıcak suyun içine koyup beş dakşka demlendikten sonra içmemi söylediler . siz 1lt ye birer kaşık ayrı ayrı olarak koyulmasını şöylemişsiniz . acaba benim kullandığım şekil doğrumudur . teşekkürler:)

    YanıtlaSil
  8. 1 su bardağı kaynar suyun içine 1 tatlı kaşığı karışımdan koyarak kaynatmadan demlendirip içebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  9. selam.... ben iri yapılıyım ne yaptıysam zayıflayamadım buna bi çare yok mu??? :(

    YanıtlaSil
  10. uyandığımda aç karnına, akşam üzeri yemekten yarım saat önce ve gece yatmadan önce içiyorum, her seferinde taze demliyorum soğuk içmemek için. Normalde bol su içerdim idrarım bembeyaz akardı fakat bu çayı içmeye başladıktan sonra yine bol su içtiğimde idrarım beyaz değilde açık sarı şeklinde akıyor farkediliyor yani. Vücudumdaki ve midemdeki ağırlığın kalktığını hissediyorum. Fakat sadece idrar yollarını açıyor. Keyifli kullanımlar..

    YanıtlaSil
  11. Merhaba;

    Ben bebeğini emziren bir anneyim doğum sonrası kalan kilolarımı vermek için bu çayı denemek istiyorum çünkü birkaç tanıdığım bu çayı denedi ve çok faydasını gördü.Ancak benim sormak istediğim bu çayı içtiğim takdirde sütümden bebeğime geçicektir mutlaka bebeğime bi zararı olurmu acaba?

    YanıtlaSil
  12. bu çayın içindeki şifalı bitkiler vücuttan ödemi ve toksinleri atıcı olduğundan rahatlıkla kullanılabilir.

    Bebeğe zararlı olacağını sanmam. Yine de doktorunuza danışmanızda fayda var.

    YanıtlaSil
  13. ben bu çayı günde 3defa yemeklerden önce birer tutam atıp bardakta demleyip sıcak olarak içtim beraberinde yediklerime dikkat ederek 4 ayda 14 kilo verdim 1 yıldırda kilomu koruyorum bence gerçekten isteyince oluyor başarılar

    YanıtlaSil
  14. merhaba bende bir hafadır bu çayı kullanıyorum ama daha bi deyişiklik yok yalnız anlayamadığım yemeklerden önce mi yoksa sonra mı inşallah işe yarar teşekürler

    YanıtlaSil
  15. selam ender bey benim 15 aylık kızım var hala emziriyorum kilolarımdan şikayetciyim doğum kilolarım doğumdan sonra verdiğim halde aynı şekilde geri döndüler bende emziren bi anne olarak bu caydan kullanabilirmiyim acaba cocuğum için zarar vermesinden korkuyorum endişelerimi giderebilirseniz müteşekkir olurum

    YanıtlaSil
  16. Emziren anneler16 Nisan 2009 03:32

    bebeğiniz sütten kesilmeden zayıflama kürü veya benzeri kürleri uygulamayınız.

    YanıtlaSil
  17. merhaba ender bey
    ben 1haftadır bu çayı kullanıyorum.yazıda belirtildiği gibi 3 gün içerisinde kilo farkını ve etkisini göremedim.yanlış bir uygulama yaptığımı da sanmıyorum ama nerde hata yapıyorum bulamadım.ayrıca hergün egzersiz yapıyorum.acaba daha yeni başladığım için etkisini görememiş olabilir miyim?yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  18. ben günde 3 kez ac karnına 5 i 1 yerde zayıflama cayı içiyorum.bide sabah aksam yine ac karnına 1 tatlı kasığı cörek otu yiyorum yine sabah aksam yürüyüslerimi hiç aksatmıyorum 1 ayda 4 kilo verdim birazda yememden kıssam daha da cok verceğime eminim..

    YanıtlaSil
  19. slm ender bey
    ben bu çayı geçen yılda kullandım yine kullanıyorum.geçen yıl düzenli çayımı içerek ve diyet yaparak 6 kilo verdim.bu yıl 4 gün oldu başlayalı doğru aşırı idrara çıkarıyo ama fark belli oluyo kiloda değişiklik 2 haftada oluyo ama vucudunda küçülmeler başlıyo ben çok faydasını gördüm umarım herkes görür.ama tabi biraz boğazıda tutcaz.yoksa ne yaparsak yapalım olmaz.ben çalışıyorum dediğiniz ölçüde demleyip termusa koyuyorum.aklıma geldikçe içiyorum.sürekli masamda ama sona doğru biraz acılaşmaya başlıyor.bu yıl hedefim 12 kilo umarım verebilirim tüm arkadaşlara başarılar diliyorum mutlaka kullanın çok sağlıklı.

    YanıtlaSil
  20. mrb ender bey ben 20 yasında unıversıte oğrencısı bı kızım adet duzensızlığı olduğu ıcın sureklı kılo alıyorum suanda 78 kıloyum ve gercekten kılo vermek ıstıyorum psıkolojım bozuldu bana yardım edın butun gun ac kalmayıda denedım ama olmuyor nasıl zayıflayabılırım...

    YanıtlaSil
  21. merhaba ender bey; ben 5i bir yerde çayı 3 ay düzenli olarak kullandım ve 18 kilo verdim 1 yılı aşkın süredir düzenli kullanmıyorum ama 5 kiloda öyle verdim düzenli olarak kullanmamamın vücuduma bir yan etkisi olurmu merak ediyorum

    YanıtlaSil
  22. ben hande
    yorumlar arasındaki 16 yaşındaki arkadaş çok güzel söylemiş spor egzersiz ve az yemek tam tamına işinize yarıcaktir

    YanıtlaSil
  23. Merhaba ben 16 yaşındayım 60 kiloyum ve kilo vermek istiyorum bu çayı kullanmamda bir sakınca var mı ?

    YanıtlaSil
  24. Ben bu çayı tamda tarifteki gibi hazırlayarak yaklaşık 5 haftadır kullanıyorum ama 3 kilo ancak verebildim.Kullanma şeklimde bi yanlış olabilirmi diye nasıl, hangi zamanlarda kullanılacağı konusunda bilgi verebilirseniz çok sevinirim...Saygılarımla

    YanıtlaSil
  25. bir yakınım koruk suyu içiyormuş ve akşama kadar tok tutuyormuş sizce bir zararı olur mu ?

    YanıtlaSil
  26. merhaba ender bey her kadın gibi benim de sorunum kilolarım benim 7 aylık bir bebeğim var ve doğumda kalan kilolarımı bir türlü veremiyorum ben 5i1yerdeyi kullanmak istiyorum ama bebeğimi emzirdiğim için bir sorun olabilirmi bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden çok teşekkürler

    YanıtlaSil
  27. bebek sütten kesilmeden zayıflama kürleri ya da benzer kürler uygulamak sakıncalı olabilir.

    doktorunuza danışmanızda yarar var.

    YanıtlaSil
  28. 1 ayda kac kilo verilir acaba

    YanıtlaSil
  29. Sadece çay içerek zayıflayamazsınız. Sağlıklı, dengeli beslenme ve düzenli egzersiz yaparsanız bu çay kilo vermenize destek olacaktır.

    YanıtlaSil
  30. Tansiyonu yukseltiyomu bu cay

    YanıtlaSil
  31. Süleyman Karaca3 Nisan 2015 22:51

    Ben günde 3 defa aç karna içiyorum ama hepsini karıştırıp içiyorum 1 ayda 7 kilo verdim sakıncası olurmu

    YanıtlaSil
  32. Başlangıçta vücuttaki ödemi atarsınız, sonra zayıflama yavaşlar. Tarifi belirtildiği gibi uygularsanız sakınca olmaz

    YanıtlaSil
  33. furkan başkurt10 Nisan 2015 21:26

    kekik bilye kekik mi olcak yoksa normal kekik mi

    YanıtlaSil
  34. 84 kiloyum acaba kaç kilo veririm 1 ayda

    YanıtlaSil
  35. ben 105 kiloydum ve şuan 62 kiloyum tavsiye ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu çay sayesinde mi verdiniz kiloyu ve nasıl kullandınız lütfen yardimci olurmusunuz ?

      Sil
    2. Ben de kullandim ben 83kiloydum simdi 76indim ama diyette yapiyorum kullandim faydasini cok gordum tavsiye ederim

      Sil
  36. Hazırladığımız çayı gunluk 1 litre mi içmeliyiz 500 ml içince etkisi olmaz mi
    Bu çayı ben günlük 500 ml içiyorum ama kabızlık şişkinlik yaptı bunlar normal mi

    YanıtlaSil

Mucize iksirler bloğumuzda Uzmanların tariflerini sizlerle paylaşıyoruz. Uzmanların sitemizle hiçbir bağlantıları yoktur.